Ablak szigetelési problémák

Tetőablak hőszigetelésének javítása

Tetőtéri ablak szigetelési problémák

Ha huzatot érez a tetőtéri ablak felől, annak több oka is lehet:

A tömítések elöregedése

Az elöregedett vagy lefestett tömítés anyaga túl merev, profilja kinyúlt, már nem tudja hőszigetelő funkcióját ellátni. A gumitömítések élettartama 5-10 év. A tetőtéri ablakokhoz speciális tömítőanyagok és szaktudás szükségesek, ezért érdemes a szervizszolgálatunkra bízni a cserét.

A tetőtéri ablakbeépítés minősége

A huzatot a hibás ablakbeépítés is okozhatja. Ha a tetőtéri ablak esetében a tok és a szárny nem teljesen párhuzamosak egymással, a tömítések nem zárnak rendesen. Súlyosabb esetben okozhat vízbefolyást, /páravisszafolyást/, vagy huzatot.

Tetőtéri ablak hőszigetelési problémák

A tetőtéri ablak körüli szigetelés hiányosságai

Az ablakok körüli hőszigetelés elégtelensége is lehet a hidegérzet és párásodás okozója. A penészesedés egyértelműen erre utal!

Sajnos még az új építésű lakások felénél is az a tapasztalatunk, hogy hiányzik a tetőtéri ablak körüli hőszigetelés!

Ilyen esetben nem szakszerűen lettek a tetőtéri ablakok beépítve, de utólagosan is meg tudjuk oldani hőszigetelésüket a belső burkolat megbontása nélkül!

Régi tetőtéri ablakok gyenge hőszigetelő képességű üvegezéssel

A megfelelően beépített régebbi tetőtéri ablakokat nem szükséges minden olyan esetben kicserélni új ablakra, ha jobb hőszigetelést szeretnénk elérni. Lényegesen olcsóbb, de hatékony megoldás lehet az üvegezés és a tömítések cseréje, ami ráadásul jóval kisebb felfordulással is jár, hiszen nincs szükség utána a belső burkolat újraépítésére, az adott helység újrafestésére, tapétázására.

Sérült üvegezés

Ha a thermoüveg megreped, betörik, minden esetben ki kell cserélni, mert nemcsak veszélyes, de a hőszigetelő képessége megszűnik. Ha az üveg homályos és a két réteg között párásodik, vagy ha a szárnyat átfordítva vízcseppek gördülnek végig az üvegrétegek között, az üveg ragasztása tönkrement. Érdemes a sérült üveget modern, jobb hőszigetelésű üvegezésre cseréltetni. A régi üvegek U=2.4-3.6 K értékűek voltak.

Speciális, hősugárzást visszaverő bevonattal rendelkező, hangszigetelő és biztonsági üvegek is rendelhetők a tetőtéri ablakokhoz!

Széchenyi 2020 támogatás