Velux tetőablak szerviz

Velux tetőtéri ablakok javítása

Velux tetőablakok

Velux tetőablakok javítása

A Velux a világ vezető tetőablakgyártója. Ebből adódóan, a Magyarországon beépített tetőablakok legnagyobb része Velux márkájú. A Velux tetőablakok felépítése szerkezetileg logikus, felújítás-barát, így amíg a fa részek nem korhadnak el, felújításuk gazdaságosan megoldható.

Mivel az összes típus felépítése ugyanazon elv szerint történik, ezért a régi típusok a modernizálásuk után akár elérhetik a piacon kapható egyéb típusú új tetőablakok hőszigetelő képességét is. (Még a legrégibb FVI típusú Velux/Hungvelux tetőablakokat is fel tudjuk újítani , valamint árnyékolókat is tudunk kínálni hozzájuk.)

Sajnos általánosságban elmondható, hogy a mai fenyő-alapanyag már nem egyenrangú a 15 évnél régebbiekkel. Ez a környezettudatossággal függ össze. Ma már nem az őshonos erdőkből termelik ki a fát a nagyüzemi fafeldolgozáshoz, hanem az ültetett ipari erdőkből. Ez becsülendő dolog, viszont mivel nagy az igény, ezért ezekben az erdőkben a fák ún. gyors növekedésű fajták, és a szálszerkezetük ritkább.

Ebből kifolyólag nagyon fontos az ablakok hosszú élettartama megőrzése céljából a rendszeres, max. 3-5 évente történő karbantartás!

Újonnan beépített Velux tetőablakok

Amennyiben Velux tetőablaka már 10 évnél idősebb, akkor már a tömítettsége is kérdéses. A tömítések elöregedése sajnos nem befolyásolható. Az alapanyag élettartama 8-10 év, utána cserélni kell. Ha pedig Velux tetőtéri ablaka már 2002 előtt gyártott, akkor az üvegezése is korszerűtlen, hőszigetelő képessége kb. harmada-negyede a jelenleg gyártott tetőablakoknak! Üvegcserével ezen jelentősen tudunk javítani, hiszen a mai modern üvegek már más gyártástechnológiával készülnek, mint a régiek.

Ha szeretné elkerülni a drága és koszolós tetőablakcserét, akkor jelezze szervizigényét az árajánlatkérő űrlap kitöltésével, hogy felkereshessük személyre szabott ajánlatunkkal!

Tetőtéri ablak típus beazonosítása

Nem tudja, milyen típusú a tetőablaka?

Velux tetőtéri ablak galéria

Kattintson a képekre a nagyobb méret megtekintéséhez!

Velux FVI tetőablak

Velux tetőablak törött nyitószerkezete

Velux tetőablak párásodás, penészedés

Velux tetőablak szerviz

Velux tetőablak javítása

Velux tetőtéri ablak fényzáró rolóval, az alsó sarok penészedik

Velux tetőablak beázik az üvegezésnél

Velux GZL 308 tetőablak kódtáblája

Letölthető Velux katalógusok

Letöltéshez kattintson a választott katalógus képére!

Velux tetőtéri ablak katalógus

Velux tetőtéri ablak katalógus

Velux árnyékolók

Velux árnyékolók

Velux fénycsatornák

Velux fénycsatornák

Velux alapválaszték katalógus

Velux alapválaszték katalógus

Széchenyi 2020 támogatás