Párásodás, penészedés, beázás

Tetőablak beépítési hibák javítása

Párásodás, beázás

A párásodás nagyon összetett folyamat, függ a lakók életmódjától, az épület szerkezeti adottságaitól, valamint a tetőablakok beépítési hiányosságaitól.

A hiba pontos feltárásához ipari mérőműszerekre és sokéves tapasztalatra van szükség.

A párásodásnak több fokozata van:

Enyhének számít, amikor csak a thermoüveg belső felületén jelentkezik valamennyi pára. Ezt okozhatja az, ha az üveg hőszigetelése tönkrement. Sajnos hiba nélkül is bárhol előfordulhat párásodás a szobalevegő hőmérséklete és páratartalma függvényében.

Komolyabb a baj, amikor már nem kezelhető mennyiségben folyik le az ablakról a víz, áztatva a gipszkartont az ablak mellett, vagy egyszerűen berohad az alsó sarkoknál és a penészflóra „csodálatos” variációi jelennek meg a burkolat felszínén. Ilyenkor egyértelműen beazonosítható mindenféle feltárás, vagy műszeres mérés nélkül is, hogy az ablak körül hiányzik a hőszigetelés és a párazárás(!!!).

A legrosszabb verzió, amikor az ablak és a burkolat közötti résen átjut a benti párás levegő a tetőszerkezetbe, és ott lecsapódva károsítja /berohasztja/ a szarufákat, ill. visszafolyva az ablakra, beázási jelenséget produkál, és ezzel tovább gerjeszti a folyamatot.

Ezeket a problémákat már csak szakember tudja orvosolni!

Legújabb szolgáltatásunk: Párásodás okának a műszeres mérése, feltárása.

Tetőablak párásodás, beázás, penészedés
Széchenyi 2020 támogatás