Velux, ROTO, Fakro, Schindler, Peta,
Optilight, Rooflite, Czinege tetőablakok

Tetőablakok és kiegészítőik beépítése, javítása, cseréje, felszerelése és forgalmazása
 
 

Velux tetőablakok javítása:

A Velux a világ vezető tetőablakgyártója. Ebből kifolyólag a Magyarországon beépített tetőablakok legnagyobb része Velux márkájú. A Velux tetőablakok felépítése szerkezetileg logikus, felújítás-barát, így amíg a fa részek nem korhadnak el, felújításuk gazdaságosan megoldható.
Mivel az összes típus felépítése ugyanazon elv szerint történik, ezért a régi típusok a modernizálásuk után akár elérhetik a piacon kapható egyéb típusú új tetőablakok hőszigetelő képességét is. (Még a legrégibb FVI típusú Velux/Hungvelux tetőablakokat is fel tudjuk újítani , valamint árnyékolókat is tudunk kínálni hozzájuk.)

Sajnos általánosságban elmondható, hogy a mai fenyő-alapanyag már nem egyenrangú a 15 évnél régebbiekkel. Ez a környezettudatossággal függ össze. Ma már nem az őshonos erdőket termelik ki a nagyüzemi termeléshez, hanem az ültetett ipari erdőket. Ez becsülendő dolog, viszont mivel nagy az igény, ezért ezek a fajták un. gyors növekedésűek, így a szálszerkezetük ritkább.
Ebből kifolyólag nagyon fontos az ablakok hosszú élettartama megőrzése céljából, hogy rendszeresen, max. 3-5 évente karbantartva legyenek!

Amennyiben Velux tetőablaka már 10 évnél idősebb, akkor már a tömítettsége is kérdéses. A tömítések elöregedése sajnos nem befolyásolható. Az alapanyag élettartama 8-10 év, utána cserélni kell. Ha pedig Velux tetőtéri ablaka már 2002 előtt gyártott, akkor az üvegezése is korszerűtlen, hőszigetelő képessége kb. harmada-negyede a jelenleg gyártott tetőablakoknak! Üvegcserével ezen jelentősen tudunk javítani, hiszen a mai modern üvegek már más gyártástechnológiával készülnek, mint a régiek.

Ha szeretné elkerülni a drága és koszolós tetőablakcserét, akkor jelezze szervizigényét az ÁRAJÁNLATKÉRŐ ŰRLAP kitöltésével, hogy felkereshessük személyre szabott ajánlatunkkal!

Megnézem milyen típusú a tetőablakom!

Visszahívást, árajánlatot kérek!

Galériánk

Kattintson a nagyobb mérethez!

Velux tetőablak javítása
Velux tetőablak fényzáró rolóval, az alsó sarok penészedik
Velux tetőablak párásodás, penészedés
Velux tetőablak beázik az üvegezésnél
Velux tetőablak szervíz
Velux tetőablak törött nyitószerkezete
Velux GZL308 tetőablak kódtáblája

Visszahívást, árajánlatot kérek!