Velux, ROTO, Fakro, Schindler, Peta,
Optilight, Rooflite, Czinege tetőablakok

Tetőablakok és kiegészítőik beépítése, javítása, cseréje, felszerelése és forgalmazása
 
 

A tetőablak beépítési hibák következményei


Párásodás, penészedés:

Ha nem erre specializálódott szakemberre bízza a munkát, akkor, mint a képek is mutatják, sajnos előfordulhat, hogy tetőablak beépítésnél, cserénél rosszul és hőhidasan lesz az új tetőtéri ablak beépítve. Érdemes odafigyelni a megfelelő termékválasztásra és a szakszerű kivitelezésre a tetőablakcseréknél ugyanúgy, mint az új beépítéseknél.

A tetőablakok körüli hőszigetelés hiánya súlyos problémákat tud okozni, ugyanis a burkolat alá kerülő, sokszor -10,-20 fokos levegő visszahűtve az ablakot és az ablakfülkét, felerősíti a páralecsapódást, majd a penész megjelenéséhez vezet. Ez akár elviselhetetlen mértékű is lehet!

Belső penész a tetőtéri ablaknál

Penészesedés az ablaknál

Pára lecsapódás miatti penész

A párazáró fólia elhelyezésének elmaradása pár éven belül megmutatkozik a gipszkartonon átszakadó csavarfejeken, amikor a gipsz köralakban kitüremkedik a csavarfejeknél. Pár év alatt a gipszkarton tönkremegy és megereszkedik a párától.

Kérje árajánlatunkat! >>>

A tetőfólia vízzáró folytonosságának helyreállítása, vízelvezető csatorna beépítése is egy fontos munkafolyamat. Ha elmarad, bármikor befolyhat az ablak mellett a tetőfóliára kerülő csapadék /csapóeső, porhó /.

Beázásveszély!

Az elmúlt években egyre több beázás keletkezik a megváltozott időjárási viszonyok miatt. Nyaranta az egyre gyakoribb mediterrán viharok megmutatják az ilyen jellegű hiányosságokat.

Helytelen belső burkolat kialakítás:

Tipikus hiba: A tetőablak jó magasságba van beépítve, de a belső burkolatot rosszul alakítják ki, ezért a belső fülkemagasság nem az ablak tetejénél van, hanem 15-20 cm-rel lejjebb. Kevesebb fény, kényelmetlenségek nap mint nap, hogy kinyithassam az ablakot... egy életre megutáltatja velem a tetőteret és tetőablakokat.